2 Kasım 2010 Salı

Dalaman ilçesini merkezini bir görelim..

Dalaman Nedir deyince aşağıdakileri nette buldum,

"Daha önce Köyceğiz İlçesine bağlı olan Atakent ve Dalaman beldelerinin birleşmesiyle tek bir Belediye olan Dalaman, 1983’te ilçe konumuna getirilmiştir.Ayrıca ilçede tren yolu olmamasına rağmen, tren istasyonu bulunmaktadır."


Dalaman Otogarı

Dalaman, pek bilinmez ama göcek ve fethiye'ye bağlı olduğu sanılan birçok koy aslında dalaman'a bağlıdır. ayrıca sahili kumsal ve oldukça büyüktür.  Türkiye'de borçlanıpta ödememe yüzünden devlet tarafından birçok malı el konulan nadir belediyelerin başında gelir.
Fakat dalamanı şehir hayatı anlamında bir nitelik taşımamakla birlikte olabildiğince marketlerin açıldığı yakında yanyana büyük marketlerin yer aldığı bir şehire dönüşmek üzere :)

Pazar yeri kapalı yazın su ile serinletme sistemi kurulmuş, yazın başlangıcında da şenliklerde kullanılan ayrıca düğün/sünnet/asker uğurlama vb. hizmetleri de sunan Dalaman'ın yegane alanıdır.

Yeni Belediye(İş hanımız)miz hizmete açıldığı tarihlerde belediye olup ne önünde bir heykel nede bayrak barındıran bir bina niteliği taşımakta idi, yeni belediye başkanımız ilk güzel icraatlarından biri oldu. Binanın önünde şanlı bayrağımızın yer almasını sağladı, burasının resmi bir bina olduğunu gösterdi.






Meşhur sofra restoran





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder