5 Kasım 2010 Cuma

Fethiye - Katrancı Koyu (Kamp Yeri)

Fethiye'ye varmadan sizi çok güzel bir manzara karşılayacak, adalar sıralanmış olabildiğine mavi bir deniz ve yemyeşil dağlar, 1 mola alıp banka oturup karnınızı doyurabilir yada  manzara karşısında fotoğraflar çekilip güzel bir hatıra bırakabilirsiniz. 

Temiz Deniz..

1.Koy

Katrancı koyu bu manzaradan 1 km  içeride kamp girişi ücretli ama içeride duşundan tutun cafe/restorana ve markete kadar herşey var. Oldukça normal fiyatlarda hizmet veriyor. 2 tane koy var katrancıda eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız kampa girdikten sonra dağa doğru giden yolu takip ederseniz 2.koya ulaşırsınız. Bu koyda restoran vb. olmasada oldukça sakin ve temiz bir deniz sizi bekliyor olacak.

Katrancı 2.Koy



Binicilik ve Adrenalin Safari Park

Dalaman - Mergenli - İztuzu yolu arasında bulunan Adrenalin Park ile tanışmam tesadüfen oldu, oradan geçerken atlara bakmak için durduğumuzda birgün gidipte atlara bineceğim ve eğitim alacağım hiç aklıma gelmezdi.

Adrenalin Park, genel ziyaretçilerin binicilik eğitimi alması dışında, atlar ile safari turu yapabilmesini de sağlıyor. Bayram Hoca'nın eğitimi ile güvenli bir şekilde eğitim alma imkanım olmuştu.


Marmaris İsmi Nerden Geliyor ?

Merak etmiştim fakat Turizmci arkadaşım Hamza anlatınca çok ilgimi çekti, kaynağından aldığım bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim,

Marmaris ismi ise Heredot'un kaynaklarında Marmarisos, ünlü türk denizci Piri Reis'in Kıtab-ı Bahriye'sinde Mermeris olarak geçer. Bu ismin Bozburun'daki mermer ocaklarından geldiği tahmin edilmektedir.

Pek çok efsaneye beşiklik eden kentin adıyla ilgili bir başka söylence Seyyah Evliya Çelebi'nin ünlü Seyehatnamesi'nde yer alır. 1522'de Rodos seferi sırasında eski kaleyi küçük bulan Kanuni Sultan Süleyman mimarına dönüşte kalenin büyütülmesini emretmiştir. Ancak seferden dönen padişah yapılan kaleyi de küçük bulmuş; mimarına "Ya mimar bu kale azdır" demiş ve etrafındakilere "mimarı as" emrini vermiştir. Bu emir daha sonra kale sakinleri tarafından söylene söylene mimaras'tan Marmaris ismi türemiştir.

Marmaris'e Osmanlılar döneminde Mimaras adı verilmiş, daha sonra Mermeris adıyla anılmış ve nihayet Marmaris adını almış.

3 Kasım 2010 Çarşamba

Online Oyun Anıları

Ogame oyunu bir tür uzay savaşları simülasyonu, 2-3 sene boyunca süren  bir macera idi. Başlangıç hesabım Exerji'yi sevgili arkadaşım Umuttan devralmıştım. ismini korumuş hatta oyun içerisinde takımların yöneticilik ve kuruculuklarında aktif rol almıştım. 7-24 oynanan bu oyunlarda kazandığım dostlukları gerçek yaşama dökmüş ve türkiyenin birçok yerinden arkadaşlıklar kurmuştuk.

Bu oyunda onlarca evren vardı, benim evrenim 27. evren VATAN ittifakı, atamızın sözleri istiklal marşımız ve bayrağımızla karşıladığımız ittifak sayfamızın ayrıca web sayfasını bile açmıştık, 60-70 kişinin zaman gelip üyesi olduğu ittifakımız zaman geldiğinde oyunun en büyük ittifaklarına bile meydan okumuştu.

Tabiki herşey gibi oyunla ilgili irtibatlar kopsada dostluklarımızın baki kaldığına inanıyorum.
Buradan aklımda kaldığı kadarı ile ittifak arkadaşlarımı yazmak istiyorum,

İsmail - Kremantalizm,
Ahmet - Hitman
Selim - Akrep Kral
Tayfun - Doremi - Mitnick
Turshu
hepimizin cep telefonları, msnleri 7/24 ulaşabileceğimiz her ne varsa sürekli irtibat içinde olduğumuz ülkemizin çeşitli yerlerinden aynı duygu ve hisleri paylaşan insanlar olarak...

Sağ Kolum Krementalizm - İsmail Çetin
İttifak sayfamızda en son yazanlar...

Kuruluş Tarihi : 1 Haziran 2007
Kurucular : Exerji - Krementalizm
Yöneticiler : Turshu - DOREMİ
Sıralama : 9
Kişi başı puan : 1.680k
Yakın Hedef : 2 milyon
Mevcut Kadro : 9
Max. Oyuncu : 20
Oyun Anlayışı : Dostluk, Birlik, Dayanışma, İşbirliği,Boşa Konuşmamak
Strateji : Tüm evrende hakimiyet sağlamak
Yaş Aralığı : Bu ittifakta yaş değil, sadece adam gibi adam olmak kuraldır.
Msn kullanmak ve iletişim kurmak zorunludur. İttifak ile bağlantı kurmayan ve gelişmeyen kişiler ittifaktan atılır.

27.evren oldu olası böyle ittifak görmemiştir.

ÜYE ALIMI:ÜYE ALIMIMIZ 1M VE YUKARISIDIR.
SAYGILARIMIZLA YENİ VATAN İTTİFAKI

Eğlenerek kazanmak isteyenlerin buluştuğu nokta

2 Kasım 2010 Salı

Dalaman - Akkaya Bisiklet Turu

Dalaman'dan Akkaya'ya bisiklet ile Pazar sabahın ışıkları Akkaya dağ restoranın yolunu tutmuş gidiyoruz.. Yolun oldukça yokuş olması nedeniyle yolun yarısında bisikletler elimizde yokuş yukarı bir tırmanış yaşadık, tabiki yokuş sonrası bir inişte bizi bekliyordu, fakat bu iniş dönüşte yokuş olduğunu bildiğimiz için :) alternatif yol aramaya başladık ve orman yolundan dalamana geri döndük. Orman yolu dönüş manzarası aşağıdaki fotoğrafta yer alıyor. Hava kapalı ve serindi. Gerçekten çok güzel bir yer ve çok iyi hazırlanmış bir restoran sizi bekliyor...






Tarihimize Sahip çıkmıyoruz...

Yorumsuz... Dalaman-Fethiye yolu arasında inlice girişindeki tarihi kalıntılarımızın hali :(






Dalyan - Doğa harikası ve Cennetten bir köşe

Dalyan diyince akla hemen Kaya Mezarları geliyor, gelmeyecek gibide değil. Kaya mezarlarının tarihçesi bilmiyorum fakat şimdiye kadar sahip çıkılmadığını ve dalyanda bulunanın dışında bir çok kaya mezarının bulunduğu ve birçoğunun bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı tekrar tarihe karışmak üzere olduğunu biliyorum.


Dalyan caretta-caretta, mucizevi labirenti dalyan kanalı, kaya mezarı, çamur banyoları, iztuzu sahili, tekne turları ile herşeyi bir arada barındıran tam bir turizm cennetidir.


Dalaman ilçesini merkezini bir görelim..

Dalaman Nedir deyince aşağıdakileri nette buldum,

"Daha önce Köyceğiz İlçesine bağlı olan Atakent ve Dalaman beldelerinin birleşmesiyle tek bir Belediye olan Dalaman, 1983’te ilçe konumuna getirilmiştir.Ayrıca ilçede tren yolu olmamasına rağmen, tren istasyonu bulunmaktadır."


Dalaman Otogarı

Dalaman, pek bilinmez ama göcek ve fethiye'ye bağlı olduğu sanılan birçok koy aslında dalaman'a bağlıdır. ayrıca sahili kumsal ve oldukça büyüktür.  Türkiye'de borçlanıpta ödememe yüzünden devlet tarafından birçok malı el konulan nadir belediyelerin başında gelir.
Fakat dalamanı şehir hayatı anlamında bir nitelik taşımamakla birlikte olabildiğince marketlerin açıldığı yakında yanyana büyük marketlerin yer aldığı bir şehire dönüşmek üzere :)

Pazar yeri kapalı yazın su ile serinletme sistemi kurulmuş, yazın başlangıcında da şenliklerde kullanılan ayrıca düğün/sünnet/asker uğurlama vb. hizmetleri de sunan Dalaman'ın yegane alanıdır.

Yeni Belediye(İş hanımız)miz hizmete açıldığı tarihlerde belediye olup ne önünde bir heykel nede bayrak barındıran bir bina niteliği taşımakta idi, yeni belediye başkanımız ilk güzel icraatlarından biri oldu. Binanın önünde şanlı bayrağımızın yer almasını sağladı, burasının resmi bir bina olduğunu gösterdi.






Meşhur sofra restoran





1 Kasım 2010 Pazartesi

Dalaman - Sarıgerme

Sarıgerme isminin nereden geldiği "Dalaman Çayı'nın üzerinde taşınan tomruklar denize kaçmasın diye çayın deniz bağlantısı kapatılırmış. Bu işleme "Germe" deniyor. Dalaman Çayı'nın kollarından "Sarısu"da bölgenin deresi. İşte "Sarı" ile "Germe" birleşerek 4 yılda gelişip güzelleşen altın kumlu Sarıgerme ismini oluşturmuş" sarigerme.tc sitesinde bu şekilde yer almış, merak edip daha öncede bakmıştım fakat sizlerlede tam ve doğru şekilde paylaşmak istedim.

Sarıgerme birgün dalamandan birkaç arkadaş ile ortak olarak tutulmuş bir dolmuşla gidebildiğim biryerdi, çünkü dalamandan dolmuş kalkmıyordu hala aynı şekilde olduğunu zannediyorum. Çok yakın olması dolasıyla arabayla 10-15 dakika içerisinde varabiliyorsunuz.
Konuyla ilgili ulaşım bilgileri ingilizce olarak http://www.sarigerme.net/transportation.htm adresinde de çok güzel anlatılmış, (for example : If you wish to go to Dalaman from Sarigerme , You need to go to Ortaca Otogar first ,then from there you can take Dolmush to Dalaman Otogar.)

 Dalaman Hilton / Sarıgerme
Sarıgerme son yıllarda Hilton otelinin açılması ile adından bahsedilen turizmin gözde yerlerinden biri olmaya başladı.

Sarıgerme ayrıca Caretta Caretta'ların üreme ve yuvalama alanlarının bulunduğu korunan bölgelerden bir tanesi.


Köy Pazarının kurulduğu alan
Bunun dışında pazar günü kurulan Köy pazarı sebzeden meyveden daha ziyade hediyelik eşya, elbise, takı, lokum vb. ürünlerin satıldığı bir çarşı havasını taşımaktadır. Turistlerin türklerden beter pazarlık yaptıklarını görünce şaşırmayın,, onları çok alıştırmışız..



Yaşadığım Şehir

Ekim ayıydı yıllardan da 2006, ilk adımımı atmıştım Dalaman'a,  o zamanlar büyük bir değişim geçiren bir şehire giriş yapmıştım, büyük bir havalimanı açılıyor, belediye değişik projelerle şehiri yeniden yapılandırıyordu.

Gerçi şehirle havalimanı lojmanlarında kalarak ne kadar alakam olmuştur bilmiyorum, ulaşım olmayan bir şehir dalaman, gelince gitmesi, gidince gelmesi zor şehirlerden, arabanız yoksa elbet. Arabasız engelli gibi hissettiğiniz bir şehir burası.

Kötümü derseniz araba sahibi yapıyor, şöförlük öğretiyor, araba alıncada insan yerinde duramıyor o kadar keşfedecek o kadar gezilecek yer varki nerdeyse heryeri gezdim diyecek oluyorum, 10 tane daha yeni yer ismi duyuyorum..

Dalaman'ın çevresinde başlıca güzel yerlerden bahsetmek isterim,
İlk olarak Dalgakıran - Eska - Thermamaris Oteli havalimanına çok yakın olmakla birlikte içerisinde mineralli şifalı sular barındıran bir tesis bir tür sağlık tesisi. Şirketimin sağladığı bir organizasyon sayesinde oteli tanıma ve konaklama imkanım oldu.

Sabahın ilk ışıkları - 28.08.2010 - DalgaKıran - Dalaman
Ayrıca bu bölgede tersakan çayı, balıkçıların gözde mekanı olan dalgakıran mevkisi, ve yapıldığı zamanından beri birçok üzerinden macera geçen Eska evleri. ALMAN BAŞBAKANI 2-B mağduru oldu haberi bile var.

Ondan sonra Sarsala koyumuz var ben gitmedim daha doğrusu gidemedim, ama ilk fırsatta görmeyi düşündüğüm yerlerden fakat sarsalaya giderken bulunan Kocagöl manzarası oldukça güzel..


İlk Gün

merhaba,

uzaydan bir sinyal gönderir gibi bu merhabayı kime gönderiyorum bilmiyorum, hadi bu seferlik sayfama giriş yapmış, ilk blog sayfası açtığım gündeki duyguları paylaşabildiğim insanlara olsun :)

Açıkcası üzerimde yoğun blog açma baskısı ve kendi içimde de yaşadığım paylaşım arzusu bu blogu açmama sebep oldu.

Umarım güzel paylaşımlar, fotoğraflar, bilgiler bu sayfa aracılığıyla paylaşım imkanı bulabilirim.

Belkide bu sayfa aracılığıyla ayak izlerimi bile takip edebileceksiniz, umarım bu şekilde tarihide bir imzamı bırakmış olurum..

Sevgiler,
Erkan Tarih : 01.11.2010 - Saat 22:22