1 Kasım 2010 Pazartesi

Dalaman - Sarıgerme

Sarıgerme isminin nereden geldiği "Dalaman Çayı'nın üzerinde taşınan tomruklar denize kaçmasın diye çayın deniz bağlantısı kapatılırmış. Bu işleme "Germe" deniyor. Dalaman Çayı'nın kollarından "Sarısu"da bölgenin deresi. İşte "Sarı" ile "Germe" birleşerek 4 yılda gelişip güzelleşen altın kumlu Sarıgerme ismini oluşturmuş" sarigerme.tc sitesinde bu şekilde yer almış, merak edip daha öncede bakmıştım fakat sizlerlede tam ve doğru şekilde paylaşmak istedim.

Sarıgerme birgün dalamandan birkaç arkadaş ile ortak olarak tutulmuş bir dolmuşla gidebildiğim biryerdi, çünkü dalamandan dolmuş kalkmıyordu hala aynı şekilde olduğunu zannediyorum. Çok yakın olması dolasıyla arabayla 10-15 dakika içerisinde varabiliyorsunuz.
Konuyla ilgili ulaşım bilgileri ingilizce olarak http://www.sarigerme.net/transportation.htm adresinde de çok güzel anlatılmış, (for example : If you wish to go to Dalaman from Sarigerme , You need to go to Ortaca Otogar first ,then from there you can take Dolmush to Dalaman Otogar.)

 Dalaman Hilton / Sarıgerme
Sarıgerme son yıllarda Hilton otelinin açılması ile adından bahsedilen turizmin gözde yerlerinden biri olmaya başladı.

Sarıgerme ayrıca Caretta Caretta'ların üreme ve yuvalama alanlarının bulunduğu korunan bölgelerden bir tanesi.


Köy Pazarının kurulduğu alan
Bunun dışında pazar günü kurulan Köy pazarı sebzeden meyveden daha ziyade hediyelik eşya, elbise, takı, lokum vb. ürünlerin satıldığı bir çarşı havasını taşımaktadır. Turistlerin türklerden beter pazarlık yaptıklarını görünce şaşırmayın,, onları çok alıştırmışız..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder